Att göra mobiliteten säker – det är vad Knorr-Bremse arbetar med, varje dag.

"Szerte a világon jelentősen hozzá akarunk járulni az emberek biztonságához a vasúton és a közúton egyaránt. "

Koncernen Knorr-Bremse, med säte i München, är världsledande tillverkare av bromssystem för rälsbundna och tunga fordon. I egenskap av teknologiskt ledande bedriver Knorr-Bremse sedan drygt 110 år utveckling, produktion, försäljning och service av moderna bromssystem. År 2015 uppnådde koncernen en omsättning på 5,8 miljarder euro, och hade drygt 24 000 anställda världen över.

På affärsområdet System för rälsbundna fordon utrustar det traditionsrika företaget fordon i lokaltrafik, t.ex. tunnelbana och spårvagn, men även godståg, lok och person- och höghastighetståg, med sofistikerade produkter. Hit räknas förutom bromssystem även intelligenta påstigningssystem, luftkonditioneringsanläggningar, energiförsörjningssystem, styrningskomponenter och vindrutetorkare, perrongdörrar, friktionsmaterial och förarassistanssystem. Knorr-Bremse levererar också färdsimulatorer och e-learning-system för bästa möjliga utbildning av tågpersonalen.

Divisionen System för tunga fordon erbjuder sina kunder bromssystem för lastbilar, bussar, släp och jordbruksmaskiner. Inom chassisystem har Knorr-Bremse en ledande position, så även inom elektronisk styrning, förarassistanssystem och luftbehandling. Andra produktfält är system till drivlinan samt torsionssvängningsdämpare för dieselmotorer.

Med sitt stora produktutbud ger Knorr-Bremse globalt ett viktigt bidrag till säkerheten på räls och väg. Mer än en miljard människor världen över förlitar sig varje dag på systemen från Knorr-Bremse.

Har Du frågor?

Kontakta oss - vi hjälper Dig gärna

Share